Beli Tiramisu

Kulinarsko umeće | | 30'

Lak za pripremu, fantastičnog ukusa beli Tiramisu pokrenuće vašu maštu.

Podelite recept:

Priprema:

Izvadite Mascarpone Galbani iz frižidera oko 30 minuta pre pripreme.

Istopite bijelu čokoladu koristeći način "bain-marie". Ostavi se da se ohladi.

U međuvremenu, mešajte žumance i šećer sve dok ne postane svetlo i pufnasto. Onda postepeno dodajte u Mascarpone Galbani. Dobro izmešajte da bi dobili glatku kremu. Sipajte prethodno otopljenu čokoladu i nastavite mešati.

Mutite belanca sve dok ne očvrsnu i lagano utopite u smešu.

Dovršite svoj beli Tiramisu tako što potopite piškote u sos napravljen od mešavine mleka i konjaka,poredajte u posudu,prelite slojem kreme. Poredajte još jedan sloj umočenih piškota i kreme. Napunite posudu sa slojevima.

Prekrite dezert sa tankim nivom fila i ohladite 4 sata. Pre služenja ukrasite vrh deserta sitno izrendanom belom čokoladom.

Sastojci

  • 250 g Mascarpone Galbani
  • 40 g kristal šećera
  • 2 žumanca
  • 1 belance
  • 75 g bele čokolade
  • 150 ml mleka
  • 1 kašika konjaka
  • 200 g piškota
  • bela rendana čokolada

Povezani proizvodi



Pogledajte još