Caprese alla genovese

Kulinarsko umeće | | 20'

Dva prepoznatljiva italijanska sira u jednom obroku.

Podelite recept:

Priprema:

Operite i osušite listove bosiljka i ubacite ih u blender zajedno sa pinjolima, rendanim sirom i belim lukom.

Počnite da blendate uz postepeno dodavanje maslinovog ulja (dve kašike). Dobijeni pesto sos posolite i ostavite sa strane.

Mocarellu Santa Lucia isecite na kolutove i poređajte je na tacnu zajedno sa isečenim paradajzom a zatim pospite hladnim pesto sosom.

Sastojci

  • 125g Mozzarelle Santa Lucia
  • 6 kašika Galbani Paesano
  • 50 g listova svežeg bosiljka
  • 2 kašike pinjola
  • 2 čena belog luka
  • 2 velika paradajza
  • Maslinovo ulje
  • So

Povezani proizvodi



Pogledajte još