Čaša crvenih bobica

Kulinarsko umeće | | 15'

Dezert, jednostavna priprema, fenomenalan ukus koji se pamti!

Podelite recept:

Priprema:

Operite crvene bobice. Sačuvajte nekoliko za ukrašavanje i izmešjte ostatak.

Uklonite seme i sipajte u posudu sa maslacem i šećerom.Smešu kujavte na srednjoj vatri i mešajte dok se ne sjedinji. Uklonite sa vatre i ostavite da se ohladi

Pripremite kremu: Sipajte Mascarpone Galbani u posudu i omekšajte ga sa viljuškom.

Miksajte žumance i šećer sve dok ne postane svetlo i pufnasto,spojite Mascarpone Galbani i napravite kremastu mešavinu.

Kašiku kreme na dno dve čaše ili šolje. Pokrijte kremu sa piškotama i smešom širine prsta i ponavljajte sve do vrha. Stavite kašiku crvene borovnice na vrh i opkolite sa što više kreme. Hladite najmanje 12 sati.

Sastojci

  • 250 g Mascarpone Galbani
  • 2 žumanca
  • 100 g šećera
  • 400 g mešanih crvenih bobica (maline, jagode,kupine)
  • 50 g šećera
  • 40 g President Maslaca
  • 1 piškote

Povezani proizvodi



Pogledajte još