Kiš sa paprikama i Mozzarellom

Kulinarsko umeće | | 50'

Učinite zadovoljstvo sebi i drugima pripremite Kiš sa paprikama i Mozzarellom.

Podelite recept:

Priprema:

Prvo pripremite paprike, isperite ih i isecite na pola, uklonite seme i bijele filamente a zatim ih isecite na rezance.

Sipajte kašiku ulja u posudu, zagrejte i kuvajte paprike pet minuta. Začinite solju i bibererom zatim dodajte paradajz pire. Pokrijte i kuvajte 10 minuta.

U međuvremenu, zagrejte pećnicu na 180 ° C i izvaljajte testo do debljine 4 ili 5 mm i postavite okruglu tepsiju. Izbockajte dno sa čačkalicom ili viljuškom.

U posudi umutite jaja, začinite solju, biberom i muškatnim oraščićem, a zatim dodajte pavlaku. Dobro izmešajte.

U tom trenutku, uklonite paprike sa peći i sipajte u kućište. Rasporedite mocarela kocke u smešu, a zatim dodajte jaje i smesu na vrhu.

Pecite kiš sa paprikama 25 minuta. Kada je pecivo zlatno i pufnasto, uklonite iz rerne i ostavite da se ohladi nekoliko minuta pre služenja.

Sastojci

  • 2 Mozzarella Galbanija od 125g
  • 1 rolna lisnatog testa
  • 3 paprike, različite boje
  • 200 ml svježe pavlake
  • 3 jaja
  • 1 grumen maslaca
  • 1 muškati oraščić
  • Sol i biber (po ukusu)
  • 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 50 ml paradajz pire

Povezani proizvodi



Pogledajte još