Kroketi od gorgonzole i badema

Kulinarsko umeće | | 30'

Kroketi od gorgonzole i badema

Podelite recept:

Priprema:

Priprema: Galbani Gorgonzolu isecite na sitne komade. Maslac istopite u šerpi i zatim dodajte brašno. Sve sjedinite i ispržite.

Kada brašno bude isprženo, dodajte mleko i mešajte dok ne nastane bešamel sos. Kada sos bude gotov, dodajte Galbani Gorgonzolu i mešajte sve dok se ne istopi.

Kada se smesa prohladi, na ruke stavite ulje i napravite krokete koje ćete zatim uvaljati u brašno, onda u jaja, pa u bademe i pržite na dobro zagrejanom ulju.

Kada se isprže, stavite ih na ubrus da upije višak ulja. Služite toplo ili hladno!

Sastojci

  • Galbani Gorgonzola 250 g,
  • 3 jaja, 400 ml mleka
  • 250 g sitno seckanih badema
  • 200 g brašna
  • ulje
  • 100 g President Maslaca

Povezani proizvodi



Pogledajte još