Domaće taljatele sa pečenim paradajzom, pestom i Mozzarellom (@mimiskingdom.recepti)
Podelite recept:
Odmeriti brašno u širu posudu i napraviti udubljenje u sredini. U ovo udubljenje dodati so, ulje i jaja, pa polako, nožem, dodavati brašno u udubljenje i mesiti testo. Posle nastaviti rukama uz dodavanje brašna prema potrebi. Potrebno je dobiti tvrdo testo. Ovaj postupak može se uraditi i u multipraktiku, ako je mašina dovoljno jaka.
Pomoću mašine za rezance razložiti testo najpre na deblje, a zatim na tanje. Voditi računa da svaki put bude dovoljno brašna da se ne lepi za mašinu. Na kraju ga pomoću mašine iseći na široke rezance i raširiti po suvoj kuhinjskoj krpi da se prosuši.
Uključiti rernu da se greje na 120 C. Čeri paradajz prepoloviti, dodati im maslinovo ulje, so i origano i sve promešati. Prebaciti u manji pleh i peći u zagrejanoj rerni oko 1,5h.
Kada je paradajz pečen, skuvati taljatele u većoj količini slane vode, da budu al dente. Procediti ih, pa im odmah dodati pesto, pečeni paradajz i iskidanu Galbani mocarelu. Služite odmah!