Taljatele sa Pestom i Mozzarellom

Kulinarsko umeće | | 120'

Domaće taljatele sa pečenim paradajzom, pestom i Mozzarellom (@mimiskingdom.recepti)

Podelite recept:

Priprema:

Odmeriti brašno u širu posudu i napraviti udubljenje u sredini. U ovo udubljenje dodati so, ulje i jaja, pa polako, nožem, dodavati brašno u udubljenje i mesiti testo. Posle nastaviti rukama uz dodavanje brašna prema potrebi. Potrebno je dobiti tvrdo testo. Ovaj postupak može se uraditi i u multipraktiku, ako je mašina dovoljno jaka.

Pomoću mašine za rezance razložiti testo najpre na deblje, a zatim na tanje. Voditi računa da svaki put bude dovoljno brašna da se ne lepi za mašinu. Na kraju ga pomoću mašine iseći na široke rezance i raširiti po suvoj kuhinjskoj krpi da se prosuši.

Uključiti rernu da se greje na 120 C. Čeri paradajz prepoloviti, dodati im maslinovo ulje, so i origano i sve promešati. Prebaciti u manji pleh i peći u zagrejanoj rerni oko 1,5h.

Kada je paradajz pečen, skuvati taljatele u većoj količini slane vode, da budu al dente. Procediti ih, pa im odmah dodati pesto, pečeni paradajz i iskidanu Galbani mocarelu. Služite odmah!

Sastojci

  • 1,5 šolja (2 pune šake) čeri paradajza
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • ½ kašičice suvog origana
  • ½ kašičice krupne morske soli
  • 2 pune kašike pesta od bosiljka (biće jednom recept zasebno)
  • 300 g svežih taljatela
  • 150 g Galbani mocarele
  • 2 jaja
  • 1 kašičica ulja
  • 200 g brašna + prema potrebi

Povezani proizvodi



Pogledajte još